tilaukset

info@innovamedical.fi

Tykkää facebookissa

Käyttöohjeet

 

Tuotekuvaus

SUPRATHEL on sulava huokoinen kalvo, jonka käyttökohteet ovat pinnalliset haavat, ihonottokohtahaavat,  2. asteen palovammat sekä 2. asteen palovammat, joissa on osittain 3. asteen  palo-vammoja.

Koostumus
Copolymeeri on tehty polylaktidista, trimetyleenikarbonaatista ja ε-kaprolaktonista (Lacto-Capromer).

Ominaisuudet ja vaikutustapa
SUPRATHEL on itsestään sulava haavapeite primäärisesti korkealla O2 ja H2O höyryn läpäisevyydellä ja se luo hyvät paranemisolosuhteet haava-alueelle.
Kliiniset tutkimukset vahvistavat, että käytettäessä SUPRATHEL kalvoa, kipu haava-alueella vähenee merkitsevästi, verrattuna standardituotteisiin ihonottokohta-alueen sekä 2 asteen palovammojen kohdalla.
SUPRATHEL mukautuu koko ihoalueelle optimaalisesti. Hyvä tarttuvuus haavaan vähentää mekaanisesti johtuvaa siirtymistä. Haavalle asetettu kalvo muuttuu läpinäkyväksi ja mahdollistaa haavan paranemisen tarkkailun.
SUPRATHEL on elastinen ja voidaan asettaa kaikkialle vartalolle optimaalisesti, myös käsiin, sormiin, jalkoihin sekä kasvoihin. Niveliä voidaan liikutella ja SUPRATHEL pysyy paikallaan.
SUPRATHEL alkaa sulaa muutaman vuorokauden kuluessa, mistä johtuen läpäisevyys vähenee vastaamaan normaalin ihon ominaisuuksia.
Tärkeää:  Jos kalvo kasvaa haavan sisään, sitä ei tarvitse poistaa kirurgisesti, sillä SUPRATHEL sulaa 4-6 viikossa.
SUPRATHEL irtoaa uusiutuneen ihon kohdalta. Primäärisidoksen vaihtotarvetta ei ole.
SUPRATHEL suojaa ulkoapäin tulevilta bakteeri- ja virusinfektioilta. Paikalliset infektiot voidaan yrittää hoitaa antibiootilla paikallisesti, irroittamatta kalvoa, sillä kalvo on läpäisevä.
SUPRATHEL vähentää hoitoaikaa, tekee kivuliaan primäärisidosvaihdon tarpeettomaksi ja on siten kustannustehokas.

Käyttökohteet
Kaikki pinnalliset ihohaavat, ruhjehaavat, ihonsiirto-ottokohteet, 2. asteen palovammat, sekä 2. asteen palovammat joissa 3. asteen vammakohtia.

Käyttöohjeet
Avaa pakkaus ja ota valkoinen kalvo vihreästä paperisuojasta steriilisti.
SUPRATHEL voidaan applikoida molemmin-puolisesti puskusaumalla toiseen kalvoon mutta myös päällekkäisesti
Aseta kalvo haavalle. Kalvoa voi kevyesti vetämällä applikoida etenkin vaikeissa kohdissa (kasvot, ylä- ja alaraajat, sormet, varpaat,). Vaikeissa kohdissa kalvoa voi muokata lämmittämällä sitä asettamalla käsi sen päälle.
Poista ilmakuplat kalvon alta. Varmista kalvon tarttuvuus haavan reunan kohdalta tiiviiksi ihoon asti. Leikkaa kalvoon tarttumattomat kohdat ehjän ihon kohdalta pois.
SUOJASIDOS
Suojatakseen haava-aluetta mekaaniselta rasitukselta, on yksikerroksinen rasvasidos SUPRATHEL kalvon päälle osoittautunut hyväksi. Rasvasidos pitäisi yhdessä SUPRATHEL kalvon kanssa jättää paikalleeen kunnes haava on parantunut. SUPRATHEL:LIN ja ohuen rasvasidoksen läpi  voi paranemis-prosessin etenemisen nähdä.
Rasvasidosta voi esimerkiksi liikkeellä olevan potilaan hoidossa suojata mekaanista rasitukselta tai likaantumista vastaan kerrossidoksella. Tätä sidosta voidaan kivuttomasti päivittäin vaihtaa. Ihanteellisessa tilanteessa, voidaan SUPRATHEL jättää ilman minkäänlaista sidosta.

Annostus ja käytön kesto
Riippuen haavan koosta, voidaan tarvittava määrä SUPRATHEL kalvoja käyttää.
SUPRATHEL pitäisi jättää haavalle yhdessä rasvasidoksen kanssa ilman vaihtoa (Suprathel + rasvasidos) kunnes haava on parantunut.
Vaikka SUPRATHEL jätettäisiin iholle, se absorboituisi lähes täysin ja ilman ärsytystä noin 60 päivän kuluessa ulkoisen epiteelikerroksen ansiosta.

Haavahoito
Käytettäessä SUPRATHEL  ihosiirto- ja ihonottokohdissa sekä muiden  infektoitumattomien kirurgisten toimen-piteiden yhdessä, ei tavallisten aseptisten haavahoitotoimenpiteiden lisäksi tarvita muuta esikäsittelyä.
1. asteen sekä  2. asteen palovammoissa suositellaan alueen huolellista puhdistusta vedellä, saippualla tai desinfektioaineella.
Syvissä 2. asteen palovammoissa on huolellinen puhdistusleikkaus tarpeen aina 3mm syvyyteen saakka sekä sen varmistaminen, että kaikki nekroottiset alueet on poistettu. Ennen kalvon asettamista suositellaan aseptista pesua profylaktinen puhdistus nestemäisellä antiseptisella aineella.

Haava-alue voidaan jättää kosteaksi. Voimakkaasti vuotavien haavojen kohdalla täytyy käyttää kompressiosidosta tai muita vuotoa hillitseviä toimenpiteitä.

Haavan paranemisen aikana
SUPRATHEL muuttuu asettamisen jälkeen läpinäkyväksi. Näin paranemista on helppoa seurata.; Infektiot voidaan todeta ajoissa ja ilman kalvon vaihtoa hoitaa paikallisesti.
Muissa tapauksissa kuin hallitsemattomien infektioiden ja erittäin runsaiden nestekertymien kohdalla, kalvon vaihto ei ole tarpeen.  Kalvo irtoaa parantuneen haavareunan kohdalta ja voidaan leikata irti. Kalvon irtoaminen on osoittautunut indikaattoriksi haavan parantumiselle.
Joustavuuden takia fysioterapiaa ja erilaiset liikkeet  ovat ongelmitta mahdollisia.
Kalvon poistaminen ei ole tavallisesti tarpeen. Kalvon poistaminen on perusteltua, jos potilaalla on voimakkaita kipuja tai hallitsematon infektio tai jos kalvon alle kerääntyy suuria nestemääriä.

Painehoito
Painehoito arpikudoksen vähentämiseksi voi olla tarpeen,  jos paraneminen kestää yli kaksi viikkoa. Syvien tai kokonaan dermaalisten palovammojen kohdalla (2.asteen ja 3. asteen ) voi olla tarpeellista parantumattomien kohtien korjaus ihonsiirrolla.

Sivuvaikutukset
Tähän mennessä ei ole tuotteeseen liittyviä sivuvaikutuksia esiintynyt.
Käytön jälkeen voi harvoissa tapauksissa esiintyä heikkoja tulehdusreaktioita, jotka ovat tyypillisiä elimistön oman puolustusjärjestelmän aktivoitumisesta peräisin olevia ja jotka nopeasti kalvon sulamisen yhteydessä vähenevät.
SUPRATHEL hydrolysoituu sitruunahapon kautta vedeksi ja hiilidioksidiksi.

Kontraindikaatiot
SUPRATHEL ei pidä laittaa, kuten ei mitään pysyviä sidoksiakaan, infektoituneiden haavojen päälle. Paikallisen infektion esiintyessä voidaan ensisijaisesti yrittää hoitaa antibiootilla jättäen kalvo paikalleen.
SUPRATHEL ei ole syville haavoille ainoaksi hoidoksi soveltuva.
SUPRATHEL  ei pitäisi asettaa voimakkaasti verta vuotaville haavoille, ilman verenvuodon tyrehdyttämistä.
 
Muuta huomioitavaa
SUPRATHEL saa säilyttää ainoastaan alkuperäispaketissa viileässä ja kuivassa (max. 25°C).
Sisältö on steriili, niin kauan kun pakkaus on ehjä. Ei voida uudelleen sterilisoida. Suojattava lapsilta.
SUPRATHEL ei ole toksinen, eikä allergisoiva.
SUPRATHEL on gammasterilisoitu.
SUPRATHEL säilyy vähintään 3 vuotta alle +25°C.
Valmistaja
PolyMedics Innovations GmbH
D- 70794 Filderstadt, Echterdingerstr. 47, Germany

päiväys    10/2005

Jakelija:
Innovamedical Oy
Puh. +358 50 434 7412
e-mail: info@innovamedical.fi